Preturile la petrol au scazut pe masura ce se apropie "varful fiscal" din SUA

Luni, 24 Decembrie 2012, ora 11:31
1373 citiri
Preturile la petrol au scazut pe masura ce se apropie "varful fiscal" din SUA
Foto: Euronews

Preturile la petrol au scazut luni, cu numai opt zile inainte de termenul limita al "varfului fiscal" din SUA, fara a exista un acord de buget.

Daca nu se va ajunge la niciun acord pana la 1 ianuarie, majorarile abrupte de taxe si reducerile cheltuielilor guvernamentale vor avea in mod automat un efect care va afecta economia SUA si potential o va arunca in recesiune, au avertizat economistii, relateaza luni Associated Press.

Pretul la petrolul de referinta cu livrare in februarie a scazut cu 14 de centi la 88,52 dolari pe baril in comertul electronic la "New York Mercantile Exchange" (NYMEX. Contractul de referinta a scazut cu 1,47 dolari vineri, ajungand la 88,66 dolari pe baril la New York, cel mai jos punct al contractului in trei saptamani. Acesta a scazut la 87,96 dolari pe baril la un moment dat vineri.

Preturile la petrol au tendinta sa scada atunci cand o economie majora a lumii este amenintata de recesiune, lucru care cel mai adesea duce la reducerea cererii de energie.

Cu mai putin de o saptamana in urma, cand a aparut informatia, presedintele Barack Obama si presedintele Camerei Reprezentantilor, John Boehner, si-au redus semnificativ diferentele dintre ei si au parut izbitor de aproape de un acord. De atunci, insa, negocierile s-au impotmolit in contextul in care Obama si Congresul si-au luat o scurta pauza de vacanta.

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, folosit pentru stabilirea pretului la diferite varietati internationale ale petrolului, a scazut cu 6 centi la 108,91 dolari barilul.

#varf fiscal SUA, #prapastie fiscala SUA, #acord democrati republicani varf fiscal, #crestere taxe SUA, #negocieri republicani democrati crestere taxe , #USA