Presedintele Barack Obama s-a lansat oficial in cursa pentru realegere

Duminica, 06 Mai 2012, ora 10:20
1193 citiri
Presedintele Barack Obama s-a lansat oficial in cursa pentru realegere

Cu sase luni inainte de alegerile prezidentiale din SUA, presedintele Barack Obama a tinut sambata primele mitinguri oficiale de campanie, prilej cu care l-a atacat in special pe adversarul sau republican, Mitt Romney.

Insotit de prima doamna, Michelle Obama, presedintele democrat a incercat sa faca apel la armata de militanti care l-au propulsat la Casa Alba in 2008. Cu prilejul unui prim miting, la Colombus (Ohio, nord), Obama a remarcat ca Romney ar fi un presedinte cu 'idei proaste', precum cea de a reduce impozitele pentru bogati si cheltuielile pentru programele sociale.

El a reamintit ca si-a asumat presedintia in 2009, pe fondul celei mai grave crize economice dupa 1930, si a recunoscut ca vremurile sunt inca grele pentru multi americani.

Michelle Obama s-a adresat la randul ei muncitorilor, reamintindu-le originile sale modeste si facand trimitere la tineretea dificila a sotului ei, 'fiu al unei mame singure, care se trezea dis de dimineata pentru a prinde autobuzul si a merge la lucru'.

Barack Obama a tinut apoi un miting la Richmond (Virginia, est), unde a cerut americanilor sa nu voteze cu Romney. El a asigurat ca rivalul sau milionar nu vrea decat sa-i recompenseze pe cei bogati si sa le reduca taxele. El l-a acuzat de asemenea pe Romney ca vrea sa faca reduceri serioase in programele de educatie si de sanatate pentru cei varstnici.

Ca si Ohio, Virginia este un stat cheie pentru alegerile prezidentiale din 6 noiembrie. Ambele state au votat cu candidatul democrat, in 2008, dar situatia pare mai putin sigura anul acesta, dupa trei ani si jumatate de somaj care a inceput sa descreasca foarte lent dupa recesiunea din 2007-2009.

In fata unui bilant economic slab si a imposibilitatii de a se prezenta din nou ca un candidat al 'schimbarii', Obama pare sa fi optat acum pentru atacurile directe la adresa adversarului sau. Un sondaj publicat joi de Quinnipiac ii acorda un avantaj de doar doua puncte in fata lui Romney

#Barack Obama alegeri SUA, #Barack Obama candidat presedintie SUA , #USA