Peste 10 milioane de americani au votat pana in prezent

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 16:02
1169 citiri
Peste 10 milioane de americani au votat pana in prezent

Barack Obama si Mitt Romney au continuat sambata sa ii indemne pe sustinatorii lor ca sa voteze inainte de ziua scrutinului prezidential, insa apropierea uraganului Sandy de coasta de est a Statelor Unite, foarte populata, i-ar putea impiedica pe alegatori sa se deplaseze la urne, transmite AFP.

Pana in prezent, peste 10,5 milioane de alegatori au votat in avans, prin corespondenta sau in persoana, potrivit numararii efectuate de "project Elections" de la Universitatea George Mason, din apropiere de Washington.

Potrivit profesorului Michael McDonald, recordul de aproximativ 41 de milioane de voturi prin anticipare, stabilit in urma cu patru ani (30% din totalul voturilor) ar putea fi depasit.

Uraganul Sandy, ce va lovi coasta atlantica a SUA la inceputul saptamanii viitoare, ar putea stanjeni votul anticipat si a modificat deja programul candidatului republican si pe cel al vicepresedintelui democrat Joe Biden, amandoi anulandu-si deplasarile prevazute pentru acest week-end la Virginia Beach (statul Virginia).

Purtatoarea de cuvant a campaniei lui Obama, Jennifer Psaki, a refuzat sa se pronunte in legatura cu o eventuala perturbare a votului anticipat si a subliniat solida'organizare pe teren' a campaniei democratilor. Militantii isi sporesc apelurile telefonice si vizitele la domiciliul alegatorilor pentru a le reaminti adresele si orarul de functionare a birourilor de vot. In acest domeniu, Barack Obama si-a dovedit superioritatea in 2008, insa republicanii par sa recupereze din avans.

#alegeri statele unite, #voturi presedinte Statele Unite , #USA