Pericolul pandeste SUA: Revine recesiunea in 2012?

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 08:13
2715 citiri
Pericolul pandeste SUA: Revine recesiunea in 2012?

Sansele ca economia SUA sa reintre in recesiune la inceputul lui 2012 sunt de 50%, spun reprezentantii Fed.

O analiza a indicatorilor economici sugereaza ca la inceputul anului viitor economia americana va suferi o contractie puternica, iar riscul de recesiune se va indeparta abia in cea de-a doua jumatate a anului 2012, spun analistii institutiei americane, potrivit Huffington Post.

Promisiunile guvernelor nou instalate in Grecia si Italia de a rezolva problemele fiscale au risipit preocuparile investitorilor cu privire la un default in zona euro, insa criza europeana este departe de a fi rezolvata.

Regiunea se confrunta cu cea mai grava criza de la Al doilea Razboi Mondial, a precizat-o chiar si cancelarul german, Angela Merkel.

Cu toate ca amenintarile interne cu privire la cresterea economica din SUA sunt limitate, un soc venit din Europa ar putea deraia redresarea fragila a economiei.

Economia slabita a SUA este mai mult ca oricand vulnerabila la turbulentele care au loc dincolo de granitele sale, spun cercetatorii.

"Un default al unui stat european ar putea scufunda SUA inapoi in recesiune. Chiar daca vom naviga prin furtuna in cea de-a doua jumatate a lui 2012, in 2013 pericolul va reveni", potrivit analistilor americani.

Un sondaj realizat la inceputul lunii noiembrie printre brokerii de pe Wall-Street arata faptul ca in scenariul acestora sunt 30% sanse de a intra intr-o noua recesiune in 2012, in scadere cu 5,5% fata de luna trecuta,

Saptamana trecuta, vice-presedintele FED, Janet Yellen a avertizat cu privire la amenintarea din Europa, adresandu-se Guvernelor pentru a lua masuri puternice care sa limiteze criza sau sa scada riscul de recesiune in SUA.

#recesiune sua, #sanse recesiune sua fed, #criza europa, #risc recesiune sua, #predictii fed , #USA