Pentagonul scade investitiile in armament. Vezi cat va economisi

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 12:50
1431 citiri
Pentagonul scade investitiile in armament. Vezi cat va economisi
Obama a redus bugetul de aparare

Departamentul de Aparare al Statelor Unite si-a propus un plan de reducere a cheltuielilor in 2013, iar 40% din suma economisita va veni din scaderea investitiilor in armament.

Bugetul militar pe care Presedintele Barak Obama il va trimite Congresului, pe 13 februarie, are o valoare de 525 de miliarde de dolari, cu 45 de miliarde mai mica decat estimarile anterioare, conform Bloomberg.

Aproximativ 18,7 miliarde de dolari se vor economisi prin reducerea sumelor cheltuite pentru achizitia de armament, conform datelor furnizate de un oficial din Pentagon care a vrut sa-si pastreze anonimatul.

Departamentul de Aparare reduce cheltuielile cu armamentul in incercarea de a limita taierea numarului de angajati si a salariilor, conform lui analistului militar Todd Harrison.

"Putem face o comparatie intre cheltuielile cu armamentul si cele cu personalul militar, care reprezinta o treime din buget si doar a noua parte din suma economisita. Protectia salariilor si bonusurilor este o prioritate mai mare decat modernizarea sistemului de armament".

Pentagonul va cheltui 98,8 miliarde de dolari pe armament in anul fiscal 2013, in scadere fata de cele 117,5 miliarde pe care avea de gand sa le aloce.

#pentagon sua, #pret arme, #investitii arme, #investitii aparare, #barack obama , #USA