New York isi revine dupa Uraganul Sandy: benzina nu mai este rationalizata

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 13:32
1160 citiri
New York isi revine dupa Uraganul Sandy: benzina nu mai este rationalizata

Primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, a anuntat vineri incetarea rationalizarii carburantilor, introdusa in urma cu doua saptamani pentru a reduce cozile de la benzinarii dupa ce uraganul Sandy a lovit coasta atlantica a Statelor Unite, transmite AFP.

'Peste 85% din bezinarii functioneaza din nou la New York, iar aprovizionarea cu benzina si motorina va continua sa creasca', a facut cunoscut biroul primarului intr-un comunicat.

Incetarea rationalizarii va intra in vigoare sambata. In perioada restrictiilor, alimentarea s-a facut pe baza numerelor de inmatriculare, astfel ca numerele impare au putut sa-si faca plinul in zilele impare, iar cele cu numere pare in zilele pare.

O masura similara a fost introdusa in statul vecin New Jersey in perioada 3-13 noiembrie. Si in Long Island, rationalizarea a incetat dupa o saptamana.

Dupa ce uraganul Sandy s-a abatut asupra Statelor Unite, nervii automobilistilor din regiunile afectate au fost pusi la grele incercari. S-au inregistrat cazuri in care soferii au stat pana la 10 ore la coada pentru a face plinul la benzinariile deschise.

Sandy a provocat pagube serioase rafinariilor si terminalelor petroliere, cauzand dificultati importante in aprovizionarea coastei de est a Statelor Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#uraganul Sanady, #rationalizare benzina , #USA