Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In concurenta cu Silicon Valley:

New York City investeste doua mld. de dolari intr-un centru tehnologic

New York City investeste doua mld. de dolari intr-un centru tehnologic


New York City vrea sa concureze cu Silicon Valley printr-o investitie de doua miliarde de dolari, intr-un centru tehnologic format dintr-un campus si un incubator de afaceri.

Centrul tehnologic este construit pe Roosevelt Island, o insula ingusta pe East River din Manhattan, unde Cornell University construieste un campus si un incubator de afaceri, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Facebook, EBay, Amazon, Groupon, Juniper Networks, Advanced Micro Devices si Twitter au anuntat ca intentioneaza sa colaboreze la acest proiect. Google pune la dispozitia constructorilor, gratuit, spatii de birouri.

Municipalitatea din New York se lupta sa atraga firme startup si ingineri, din regiunea San Francisco, unde se afla sediile centrale ale Apple, Google, Facebook si Twitter.

Silicon Valley a atras in trimestrul al doilea investitii de capital de sase ori mai mari decat New York-ul, potrivit datelor PricewaterhouseCoopers.

Totusi, New York-ul are avantajul de a oferi antreprenorilor acces la lumea finantelor, modei, publicitatii si retail-ului, care ii confera un teren fertil pentru afacerile startup.

"Exista un interes mai mare ca niciodata pentru New York, ca potential centru tehnologic. Pe masura ce lumea se tehnologizeaza, rolul inginerilor va deveni tot mai important", a declarat Greg Pass, fost director la Twitter, care lucreaza in prezent pentru noul campus Cornell.

Primaria pune la bataie terenul si 100 de milioane de dolari in infrastructura

Noul centru universitar care va fi creat, cunoscut drept CornellNYC tech, face parte dintr-un plan mai larg al primarului Michael Bloomberg de a face din oras un lider mondial in domeniul tehnologiei.

Primaria doneaza terenul pe insula Roosvelt si pana la 100 de milioane de dolari pentru imbunatatirea infrastructurii.

Proiectul are rolul sa sustina crearea de locuri de munca si sa genereze infiintarea a 600 de companii adiacente si activitati economice de 23 de miliarde de dolari in urmatoarele trei decenii. Pana la deschiderea campusului din insula Roosevelt, in 2017, proiectul se va derula in cartierul Chelsea din Manhattan, in spatii puse la dispozitie gratuit de catre Google.

Campusul va oferi cursuri pilot in acest an si va incepe sa organizeze cursuri de masterat in a doua jumatate a anului 2013. Atragerea companiilor tehnologice, care sa ofere studentilor acces la operatiunile lor, este considerata esentiala, a declarat Dan Huttenlocher, decanul campusului.

New York-ul este in urma Silicon Valley in privinta finantarii afacerilor startup, dar decalajul se reduce. Numarul acestor investitii a crescut in oras cu aproape o treime in intervalul 2007-2011, in timp ce in Silicon Valley a scazut cu 10%.

Orasul New York are in prezent peste 1.000 de firme startup in domeniul tehnologiei. De asemenea, Google, Facebook, Twitter, Microsoft, EBay, Yelp si LinkedIn au deschis birouri in oras.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1019 ori