Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Merrill Lynch: SUA, amenintata cu o noua reducere a ratingului

Merrill Lynch: SUA, amenintata cu o noua reducere a ratingului


Statele Unite si-ar putea pierde rating-ul de triplu A acordat de Fitch sau Moody's, pana la sfarsitul anului, din cauza temerilor privind deficitul bugetar, au precizat analistii Bank of America - Merrill Lynch.

Aceasta retrogradare a ratingului de tara pentru America ar fi a doua dupa cea anuntata in luna august de agentia Standard & Poor's, din cauza preocuparilor cu privire la deficitul bugetar si la datoria in crestere, potrivit Reuters.

O reducere a ratingului de alta agentie ar fi o lovitura in plus pentru economia SUA.
Scaderea calificativului SUA de catre Fitch sau Moody's ar putea fi determinata de un esec al Congresului american in privinta adoptarii unui plan pe termen lung de reducere a deficitului.

"Agentiile de rating au sugerat clar ca noi retrogradari sunt posibile in cazul in care Congresul nu vine cu un plan credibil pe termen lung" pentru reducerea deficitului, a declarat Ethan Harris, analist Merrill Lynch. "Prin urmare, ne asteptam la cel putin o reducere a ratingului la sfarsitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie cand super-comisia se va impotmoli", a adaugat acesta.

Membrii congresului trebuie sa gaseasca o solutie, pana pe data de 23 noiembrie, agreata de toate partile, pentru a reduce deficitul SUA cu cel putin 1.2000 miliarde de dolari.

Potrivit analistilor Merrill Lynch, Bank of America si-a redus prognozele pe 2012 si 2013 privind cresterea economica a SUA la 1,8% si, respectiv, 1,4%.

De asemenea, analistii Moody's au precizat ca au o perspectiva negativa asupra ratingului SUA, insa se vor uita si la alti factori, inclusiv la rezultatele alegerilor prezidentiale.

Mai mult, analistii Moody's spun ca economia SUA nu se afla pe un trend pozitiv, insa nici nu poate fi catalogata ca fiind dezastruoasa.

Pe de alta parte, agentia de rating Fitch a precizat in ultimul sau raport ca o reducere a ratingului de tara al SUA ar putea avea loc in cazul in care redresarea economica ar fi mai slaba decat se estimase sau in cazul in care Congresul nu ajunge la un acord privind reducerea deficitului bugetar

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1745 ori