Membrii Occupy Wall Street au prea multi bani

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 10:34
1629 citiri
Membrii Occupy Wall Street au prea multi bani
Miscarea de ocupare a Wall Street-ului a strans 500 000 de dolari din donatii/SURSA: blogs.reuters.com

Protestatarii de pe Wall Street au o noua problema: cum sa administreze cei 500 000 de dolari pe care i-au strans in urma donatiilor din ultimele cinci saptamani.

Desi la inceput erau doar un grup de nemultumiti care traiau cu pizza si hamburgeri donati de la trecatori, protestatarii care au pus corturile pe strada Wall Street din Manhattan, New York, au strans mai multi bani decat si-ar fi imaginat, informeaza Wall Street Journal.

Astfel, ocupantii centrului financial al Americii trebuie sa devina o adevarata organizatie, birouri si contabili care sa administreze fondurile.

Membrii comitetului financial al grupului s-au intalnit cu avocati si contabili ca sa gaseasca o solutie in privinta banilor, sa formeze o structura, dar sa nu plateasca impozite. Mai mult decat atat, vor trebui sa faca ceea ce nu si-ar fi dorit niciodata: sa-si numeasca sefi.

Deocamdata, oamenii din miscarea Ocuppy Wall Street spun ca nu au lideri. Deciziile se iau intr-o intalnire generala la care participa toata lumea si in care toti au drept egal de vot.

Protestatarii sunt uimiti de amploarea pe care a luat-o miscarea

"Cred ca nu ne-am asteptat niciodata sa strangem atat de multi bani", afirma Chris Cobb, artist si scriitor din Brooklyn, care a participat la organizarea festivalului artistic Occupalooza.

"Avem nevoie de birocratie. Votul devine o provocare de fiecare data cand vrem sa mutam un cort sau sa scoatem gunoiul", a adaugat el.

O data cu banii au aparut si problemele: vineri seara, un reprezentat al unui grup care vrea sa ocupe Central Park pe 11 noiembrie a cerut 2 000 de dolari ca sa tipareasca 92 000 de afise. Multimea l-a asaltat imediat cu intrebari si suspiciuni.

Amploarea pe care a luat-o miscarea a mai adus o problema in prim-plan: transparenta. De cel putin doua ori, saptamana trecuta, protestatarii nu i-au mai lasat pe reporterii de la stiri sa participe la intalniri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Occupy Wall Street, #miscare ocupare Wall Street, #proteste wall street , #USA