Legalizarea consumului de marijuana, o poarta catre investitii majore

Vineri, 22 August 2014, ora 12:20
1570 citiri
Legalizarea consumului de marijuana, o poarta catre investitii majore

Legalizarea consumului de marijuana in anumite state din SUA a dat nastere unor mari oportunitati de afaceri.

O multime de companii au profitat de schimbarile din legislatie si au inceput sa vanda marijuana ca si calmant de durere, iar in Colorado si Washington, si pentru recreere.

Reglementarile sunt inca destul de complicate, drogurile fiind interzise de legislatia federala a SUA, insa aceasta noua piata aduce venituri mari, scrie Euronews.

"Sunt cel putin 100 de milioane de dolari noi pompati in astfel de investitii in ultimele luni. Asa ca tendinta este de crestere continua. Bariele din fata investitiilor in aceasta industrie au fost indepartate. Pana acum, guvernul SUA facea raiduri in afacerile cu marijuana medicala, inchizand astfel de afaceri si trimitand proprietarii in inchisoare. Nu a mai fost cazul in acest an", a spus Chris Walsh, editor la Marijuana Business Daily.

Fondurile private de investitii aduc milioane de dolari, initial fiind orientate catre piata americana de marijuana medicala. Aceasta valoreaza 2,5 miliarde de dolari in 2014, urmand sa urce la 9 miliarde de dolari in urmatorii doi ani, conform estimarilor facute de ArcView.

Insa mai multe autoritati americane, printre care si cea de pe piata de capital, au avertizat investitorii asupra tranzactiilor cu actiunile companiilor din industria marijuanei.

Walsh a precizat ca multe dintre acestea sunt tranzactionate pe piata secundara, unde sunt reglementari mai lejere, iar unii dintre cei implicati in aceste tranzactii au un trecut mai... dubios.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#industrie marihuana, #USA marihuana , #USA