Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Julian Assange: WikiLeaks are resurse financiare si va face in curand noi dezvaluiri

Julian Assange: WikiLeaks are resurse financiare si va face in curand noi dezvaluiri


Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a afirmat, luni, ca site-ul este activ in continuare, are o sustinere populara crescuta, o "puternica situatie" financiara impotriva contraatacurilor bancare, "mii de dezvaluiri" pe viitor si "surse peste tot".
"Lucrurile s-au complicat, in sensul ca avem batalii juridice in curs in mai multe tari, mai multe jurisdictii", a declarat Assange in cadrul unei videoconferinte cu Adunarea Generala a Societatii Interamericane de Presa (SIP) din Lima.

"Dar avem mii de dezvaluiri pe viitor pentru publicatii, contracte cu 50 de mass-media din lume", a adaugat fondatorul site-ului, a carui difuzare de telegrame diplomatice americane la sfarsitul lui 2010 a declansat un seism diplomatic.

In pofida contraatacurilor bancare si financiare impotriva WikiLeaks, "suntem intr-o situatie financiara destul de puternica pentru a supravietui cu ajutorul rezervelor noastre de bani de 11 luni" si "nu trebuie sa concediem pe toata lumea, ceea ce este o situatie exceptionala in lumea mass-media", a ironizat el.

Julian Assange a calificat drept "extraordinara" miscarea Occupy Wall Street si repercusiunile acesteia in mai multe tari, calificand-o drept o miscare "inspirata partial" de WikiLeaks si care va alimenta "o baza de sustinere, dar si o baza de surse" pentru organizare.

"Avem surse peste tot. Avem surse printre paznicii cladirilor, consultanti, agenti de informatii, politicieni etc", a afirmat el.

"Sustinerea presei si a oamenilor nu a fost niciodata atat de puternica" pentru WikiLeaks, care se vrea "o agentie de informatii a poporului", a conchis Julian Assange, aplaudat de liderii din presa participanti la conferinta.

Assange, aflat in libertate conditionata in apropierede Londra in asteptarea unei eventuale extradari catre Suedia, unde este acuzat de viol, si-a facut sambata aparitia in City, centrul financiar al Londrei pentru a aduce sprijin celor 800 de "indignati".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1057 ori