Hillary Clinton vrea impozitarea suplimentara a bogatilor din toata lumea

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 09:36
1310 citiri
Hillary Clinton vrea impozitarea suplimentara a bogatilor din toata lumea

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a intervenit in campania prezidentiala din Statele Unite cerand impozitarea suplimentara a elitelor financiare din toate tarile lumii.

"Un subiect asupra caruia insist peste tot este strangerea impozitelor in mod echitabil, in special de la elitele (financiare) din intreaga lume", a declarat Hillary Clinton in cursul unui colocviu ce a avut loc la New York, in ajunul deschiderii oficiale a Adunarii Generale a ONU.

"Raman in afara politicii americane, dar este o realitate: oriunde elitele castiga multi bani", a adaugat sefa diplomatiei americane, al carei sot, fostul presedinte democrat Bill Clinton, nu exclude participarea ei la prezidentialele din 2016.

Hillary Clinton si-a insusit astfel propunerile in acest domeniu ale presedintelui democrat Barack Obama, candidat la propria succesiune, care doreste sa-i impoziteze suplimentar pe cei bogati.

Spre deosebire de acesta, candidatul republican, multimilionarul Mitt Romney, propune reducerea cotei de impozitare a familiilor la 20% din venituri, eliminarea impozitului pe veniturile din investitii si diminuarea impozitului pentru firme.

Obama considera ca reducerea impozitelor in maniera republicanilor ar fi profitabila in special paturii avute si ar obliga guvernul sa mareasca cu 2.000 de dolari anual (circa 1.500 de euro) impozitele pentru familiile cu copii.

"Peste tot sunt oameni bogati care nu contribuie la cresterea economica a tarii lor. Nu investesc in scolile publice, nici in spitalele publice sau in alte forme de dezvoltare", a subliniat secretarul de stat american.

Hillary Clinton a mai afirmat ca "liderii trebuie sa le spuna celor puternici lucruri pe care acestia nu vor sa le auda".

"Asta inseamna ca trebuie sa dea dovada de transparenta in materie de fiscalitate si venituri, sa denunte coruptia" si "sa puna in aplicare reglementari pentru atragerea si protejarea investitiilor", a continuat ea.

#Hillary Clinton impozitare bogati, #impozite oameni bogati , #USA