Guvernatorul statului New York cere 30 de miliarde dolari ajutor federal

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 08:52
1223 citiri
Guvernatorul statului New York cere 30 de miliarde dolari ajutor federal

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a solicitat luni un ajutor federal exceptional in valoare de 30 de miliarde de dolari pentru a ajuta la reconstructia statului devastat in urma cu doua saptamani de uraganul Sandy, transmite AFP.

"Am suferit o pierdere economica de aproximativ 30 de miliarde de dolari", a declarat el in briefingul de presa cotidian, referitor la consecintele uraganului Sandy.

"Un ajutor exceptional adecvat s-ar ridica la aproximativ 30 de miliarde de dolari", a spus el cu privire la necesitatea de 'a reconstrui infrastructura, locuintele, de a ajuta consiliile locale pentru cladirile publice, precum si micile intreprinderi'.

Acest uragan a fost "cataclismic", a adaugat guvernatorul.

Andrew Cuomo a insistat asupra faptului ca economia statului New York "este importanta nu numai pentru stat, dar si pentru tara intreaga". "Cu cat mai repede se reface, cu atat mai bine este pentru stat si pentru tara noastra", a subliniat el.

Cererea sa a intervenit la trei zile dupa vizita efectuata joi la New York de presedintele Barack Obama pentru a constata la fata locului consecintele uraganului care a lovit cu tarie coasta de nord-est a SUA, la 29 octombrie, provocand moartea a peste 110 persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pagube financiare New York uragan, #uragan Sandy pierderi New York , #USA