Fed: Economia SUA inregistreaza o crestere moderata

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 09:31
1316 citiri
Fed: Economia SUA inregistreaza o crestere moderata

Economia SUA inregistreaza o crestere economica moderata, care se va accelera treptat, a apreciat miercuri Rezerva Federala americane (Fed), care va mentine neschimbata dobanda de politica monetara cel putin pana in 2014.

Fed a notat ca rata somajului a scazut, dar se afla inca la un nivel prea ridicat, si a atribuit accelerarea din ultima perioada a inflatiei majorarii costului energiei.

"Dobanda de politica monetara va fi mentinuta la un nivel extraordinar de scazut cel putin pana in 2014 din cauza conditiilor economice", se arata intr-un comunicat al bancii centrale americane.

Departamentul pentru Comert a anuntat miercuri scaderea cu 4,2% a comenzilor pentru bunuri de folosinta indelungata, la 202,6 miliarde de dolari, dupa o crestere, revizuita in sens negativ, de 1,9% in februarie, date care sugereaza incetinirea activitatilor de productie in cea mai mare economie a lumii.

Investitorii care asteptau indicii ca Fed va lua noi masuri de sustinere a economiei prin achizitii de obligatiuni sunt dezamagiti.

PIB-ul SUA a avansat cu 3% in trimestrul al patrulea al anului trecut, dar analistii anticipeaza ca ritmul va incetini la circa 2,5% in primele trei luni din 2012.

In ianuarie, Fed prognoza pentru primul trimestru o crestere economica de 2,2%-2,7%.

#economie SUA crestere, #economie SUA 2012 , #USA