Evaziunea fiscala, o problema mondiala. Cum se spala banii in SUA

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 17:21
10735 citiri
Evaziunea fiscala, o problema mondiala. Cum se spala banii in SUA
Sursa foto: The Guardian

Daca in urma nu cu mult timp un infractor avea nevoie de mai multi asociati pentru a spala banii obtinuti ilegal, acum, aceasta procedura poate fi facuta si prin cateva click-uri, de exemplu.

In SUA, veniturile obtinute ilegal nu pot fi depozitate intr-un cont bancar, deoarece sumele mari trezesc banuielile autoritatilor, care trimit imediat un control financiar.

Pentru ca aceste venituri ilegale sa nu fie identificate, este nevoie de un plan bine pus la punct, conform celor de la Bloomberg.

Prima metoda este una digitala. Aceasta are la baza deschiderea unei firme intr-un paradis fiscal, cum ar fi un offshore in Insulele Cayman, procedura care este mai simpla decat incheierea unui contract de leasing in New York, spun cei de la Bloomberg. Pare de necrezut, insa este in totalitate legal.

Banii obtinuti ilegal sunt depozitati in conturile acestei firme, iar de aici, pot fi transferati, in sume mici, in conturile infractorului.

Insa este necesar ca transferurile sa fie facute in sume mici, deoarece autoritatile americane urmaresc toate transferurile prin internet in sume mai mari de 10.000 de dolari.

Sumele mici nu trezesc banuielile autoritatilor, fiind considerate, de cele mai multe ori, chiar venituri legale.

A doua este o metoda "clasica".

Banii ilegal obtinuti pot fi spalati la Las Vegas, in cazinouri, cu ajutorul catorva "prieteni", care vor schimba banii in jetoanele necesare la mesele de jocuri de noroc. Dupa cateva mici pariuri, jetoanele se transforma inapoi in numerar.

Aceasta metoda de spalare a banilor este posibila deoarece cazinourile nu sunt obligate sa emita acte pentru plata de impozit pe castiguri, indiferent de suma, cum sunt obligate firmele de pariuri sportive. Si aici, sumele trebuie sa fie mai mici de 10.000 de dolari, deoarece si acestea sunt urmarite de federali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spalat bani, #metode spalat bani , #USA