Este oficial: Vine o noua criza, mai rea decat cea din 2008!

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 08:36
4121 citiri
Este oficial: Vine o noua criza, mai rea decat cea din 2008!

Lumea se va confrunta cu o noua criza financiara care va izbucni din cauza problemelor din Europa, a declarat Jim Rogers, CEO si presedinte Rogers Holding pentru CNBC.

"Lumea se afla in pericol. Ne vom confrunta cu siguranta cu mai multe crize care isi vor avea originea in Europa, dar si in America", este de parere acesta.

Mai mult, Jim Rogers, fostul partener de afaceri a lui George Soros, alaturi de care a reusit sa prabuseasca lira sterlina la inceputul anilor '90, a adaugat ca urmatoarea criza care va veni va fi mult mai rea decat cea din 2008, fiindca acum datoria este mult mai mare.

Ultima data, America si-a crescut datoria de patru ori. Sistemul este mult mai extins acum, iar America nu-si mai poate inmulti iarasi datoria de inca patru ori. Grecia nu-si mai poate dubla datoria. De aceea, urmatoarea criza va fi mult mai dureroasa", spune Jim Rogers.

"In 2002 a fost rau, in 2008 a fost si mai rau, insa in 2012-2013 va fi groaznic de rau. De aceea, trebuie sa fim extrem de atenti."

Rogers a precizat isi tine banii in mai multe valute. Teoria acestuia este ca banii trebuie investiti in marfuri fiindca actiunile se vor duce in jos, in cazul in care lucrurile se vor inrautati.

In opinia acestuia, toate monedele sunt intr-o stare de degradare, insa Rogers inca asteapta sa faca bani de pe urma lor. De aceea, economistul isi mai pastreaza inca euro.

Rogers crede ca in cazul in care Grecia ar fi parasit zona euro, situatia ar fi fost drastica pentru statul elen, care s-ar fi intors la "vechile obiceiuri".

"Grecii ar fi dat drumul la tiparnita. Nimeni nu i-ar fi imprumutat. Inflatia ar fi explodat, iar economia elena ar fi mers din ce in ce mai rau, iar acest lucru n-ar fi fost deloc bine nici pentru Grecia, nici pentru Europa. Ar fi bine daca am putea tine de euro si ne-am reorganiza. Oamenii sunt in stare de faliment si in aceasta situatie trebuie sa acceptam realitatea. Reorganizati activele, oameni competenti vor veni la conducere si lucrurile se vor indrepta", mai spune acesta.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#jim rogers criza, #criza 2008, #faliment grecia, #economie europa, #economie sua, #criza datorii suverane europa , #USA