Economist: SUA risca sa intre in recesiune, in 2012

Joi, 02 Februarie 2012, ora 20:14
1746 citiri
Economist: SUA risca sa intre in recesiune, in 2012
Economia SUA, amenintata de recesiune

In ciuda rezultatelor puternice, SUA are mari sanse sa intre din nou in recesiune, in a doua jumatate a acestui an, dupa cum considera economistul Jim Walker.

In Statele Unite, sectorul industriei prelucratoare a crescut, in ianuarie, cu cea mai mare rata din ultimele sapte luni, pe fondul revenirii cererii. Insa, Jim Walker, fondator si managing director al companiei independente de cercetare, Asianomics, a declarat pentru CNBC.com ca economia SUA va incetini in cursul acestui an, din cauza inaspririi conditiilor fiscale.

"Vom avea de-a face cu o incetinire a cheltuielilor fiscale, in SUA, care va trebui sa controleze tot mai dur acest segment, pe masura ce inaintam in an", a declarat acesta.

Casa Reprezentativilor din SUA a votat, miercuri, intr-o proportie foarte mare, inghetarea salariilor angajatilor civili din domeniul federal, pana in 2013, miscare care va aduce 26 de miliarde de dolari la buget.

Conform lui Walker, restrantrangerea cheltuielilor guvernamentale va duce la scaderea cu 1 - 1,5 procente a produsului intern brut (PIB) american, in 2012. Investitiile companiilor vor incetini in urma expirarii alocatiei federale aferente deprecierilor, care a avut loc la sfarsitul lui 2011.

#sua recesiune, #sua criza, #economie sua, #industria prelucratoare, #conditii fiscalitate , #USA