Economii: Planul lui Obama de a scoate 3 miliarde de dolari

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 19:54
921 citiri
Economii: Planul lui Obama de a scoate 3 miliarde de dolari

Presedintele Statelor Unite Barack Obama va propune vineri Congresului unificarea agentiilor comerciale americane, reorganizare in urma careia Departamentul pentru Comert va disparea, pentru sustinerea exporturilor, dar si pentru a obtine economii de 3 miliarde de dolari in urmatorii zece ani.

Masura are rolul sa simplifice si sa eficientizeze guvernarea, reducand birocratia in cazul companiilor orientate catre exporturi, intr-o perioada in care temerile legate de deficitul bugetar urias si marimea guvernului federal sunt in crestere, transmite Reuters.

Presedintele vrea unificarea Biroului Reprezentantului pentru Comert al SUA, a Bancii pentru Export-Import, a Administratiei pentru Companiile Mici si a unor parti din Departamentul pentru Comert. Ideea se afla in discutie de mai multi ani.

Un oficial de la Casa Alba a declarat ca scopul consolidarii este economisirea a 3 miliarde de dolari in urmatorii 10 ani. Reorganizarea ar putea duce la desfiintarea a 1000-1.200 de locuri de munca.

Obama va cere Congresului sa voteze propunerea in termen de trei luni, dar s-ar putea confrunta cu opozitia unora dintre congressmeni care si-au exprimat ingrijorarea ca agentii mai mici, concentrate pe comert, vor intra intr-o birocratie mai mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brack Obama economii, #economii SUA, #unificare agentii comerciale americane , #USA