Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia SUA isi revine: Consumul creste, somajul este in scadere

Economia SUA isi revine: Consumul creste, somajul este in scadere


Economia SUA a accelerat in ultimele 3 luni ale lui 2011 pe fondul cresterii consumului, spun economistii.

Produsul intern brut, valoarea tuturor bunurilor si serviciilor produse a crescut la o rata anuala de 3% dupa ce a luat un avans de 1,8% in trimestrul anterior, spun economistii Bloomberg.

Rapoartele realizate in luna decembrie arata o crestere a comenzilor pentru bunurile de folosinta indelungata si a vanzarilor de case si apartamente.

Achizitiile de uz casnic au crescut cu un ritm anual de 2,4% din octombrie pana in decembrie, potrivit aceluiasi studiu.

"Sezonul de vacanta a inceput bine. Vanzarile au crescut dupa Craciun, iar aceasta tendinta va continua si in lunile urmatoare", spun retailerii americani.

Vanzarile din sectorul auto, in crestere

Pentru a satisface cererea din ultimul trimestru, companiile distribuitoare au plasat mai multe comenzi producatorilor de masini, care au stimulat productie in decembrie, inregistrand cele mai bune cifre din ultimii ani. Acest lucru, spun analistii, va contribui la cresterea economica a SUA in anul 2012.

Crearea de locuri de munca a sprijinit cresterea consumului. Companiile au crat 853.000 de locuri de munca in a doua jumatate a anului 2011, comparati cu 728.000 in primele sase luni ale anului trecut. Rata somajului a scazut sub 8,5% in luna decembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2585 ori