Economia SUA inregistreaza cea mai proasta evolutie din ultimii doi ani

Joi, 28 Februarie 2013, ora 17:59
2643 citiri
Economia SUA inregistreaza cea mai proasta evolutie din ultimii doi ani

Economia SUA a crescut cu 0,1% in ultimul trimestru al anului trecut, aceasta fiind cea mai slaba evolutie a PIB-ului din ultimii doi ani, dar totusi peste estimarile initiale, care prevedeau un declin economic de 0,1%.

Acest ritm de crestere nu este insa suficient pentru imbunatatirea situatiei de pe piata muncii, unde rata somajului in SUA a crescut in luna ianuarie la 7,9%, scrie Reuters.

Cheltuielile de consum au crescut cu 2,1% in ritm anual, in timp ce s-a inregistrat o incetinire a acumularii stocurilor si o scadere semnificativa a cheltuielilor militare.

Importurile au scazut in trimestrul patru din 2012 cu 4,5%, iar exporturile au fost afectate de recesiunea din Europa si de incetinirea ritmului de crestere al economiei chineze.

In trimestrul trei din 2012, Produsul Intern Brut al SUA a inregistrat o crestere anuala de 3,1%, fata de o crestere de 2,7% cat s-a prognozat initial.

Pe ansamblul anului trecut, ritmul de crestere al economiei americane s-a accelerat pana la 2,2% dupa o crestere de 1,8% in 2011. Chiar si asa cea mai mare economie a lumii nu a revenit inca la ritmul de crestere inregistrat in 2010 (2,4%).

#evolutie economica SUA, #crestere economica sua, #crestere pib sua, #criza economica SUA , #USA