Ebola, spaima micilor afaceri: Cum sunt afectati antreprenorii de virusul fatal

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 08:34
1450 citiri
Ebola, spaima micilor afaceri: Cum sunt afectati antreprenorii de virusul fatal
Sursa foto: Business Week

In rapoartele despre primul caz de Ebola in New York City este inclus si un detaliu care ii face pe proprietarii micilor afaceri din metropola sa paleasca de ingrijorare: Craig Spencer, medicul in varsta de 33 de ani care s-a intors recent din Guineea, unde a fost implicat in lupta impotriva Ebola, a vizitat o sala de bowling din Brooklyn inainte de a deveni constient de faptul ca este infectat.

In timp toata lumea este preocupata de starea de sanatate a lui Craig Spencer, cativa observa si cum cazul subliniaza riscurile cu care se confrunta afacerile expuse, chiar si pentru putin timp, virusului Ebola. Proprietarii Gutter, sala de bowling vizitata de Spencer, intentioneaza sa o redeschida cat de repede posibil, insa alte firme care au intrat in contact cu virusul mortal, au avut mai multe probleme, conform Business Week.

Coming Attractions Bridal & Formal, o afacere de familie din Akron, a fost inchisa pe 16 octombrie, dupa ce asistenta medicala Dallas care a contractat virusul a petrecut trei ore in magazinul firmei in cautarea unei rochii de mireasa. La inceputul acestei saptamani, proprietarul firmei, Anna Younker, a publicat fotografiile in care echipele de dezinfectare, echipate cu costume de protectie, decontaminau magazinul.

Desi a fost dezinfectat, Younker a anuntat pe Facebook ca magazinul va fi deschis pe 4 noiembrie, la trei saptamani dupa vizita clientului-problema, pentru a elimina toate temerile.

Pot acoperi asigurarile pierderile cauzate de Ebola?

Asigurarile ar putea acoperi o parte din pierderile familiei Younker, daca are o asigurare pentru astfel de probleme, a spus Linda Kornfield, avocat la Kasowitz, Benson, Torres, & Friedman. Anumite polite acopera pierderile suferite atunci cand o afacere se inchide ca urmare a mai multor cauze, de la prejudicii fizice, la dezastru. In aceasta asigurare sunt acoperite, de obicei, veniturile pe care o firma le-ar fi obtinut daca nu ar fi fost inchisa, precum si costurile necesare pentru redeschiderea afacerii.

"Intrebarea interesanta aici este daca prezenta virusului Ebola intr-un magazin al companiei poate fi considerata un prejudiciu fizic", a spus Kornfield.

Termenii folositi in astfel de polite pot varia, dar este comun pentru acestea faptul ca acopera pierderile din afacerile inchise din cauza unui ordin al autoritatilor civile. O afacere inchisa de catre oficiali din autoritatea de sanatate ar putea avea castig de cauza, chiar daca asiguratorul nu considera ca o contaminare poate fi clasificata in categoria "daune fizice".

Ce nu va acoperi o astfel de asigurare este pierderea adusa afacerii de teama ce tine clientii la distanta. Managerul restaurantului Back Country Bar-BQ, situat pe langa spitalul din Dallas unde au fost tratate cazurile de Ebola, a declarat unui post local de televiziune ca vanzarile sale au scazut cu 40% in timpul scurs de la descoperirea acestor infectii. Probabil nu exista o asigurare pentru atfel de probleme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ebola in afaceri, #afaceri afectate Ebola, #epidemie mediul de afaceri , #USA