Cine sunt cei 1% care ii infurie pe protestatarii de pe Wall Street?

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 09:10
1201 citiri
Cine sunt cei 1% care ii infurie pe protestatarii de pe Wall Street?
Protestatar de pe Wall Street/Sursa: watchdocumentary.tv

Bogatii din sectorul financiar, catre care este indreptata furia protestatarilor de pe Wall Street, sunt mult mai putini decat ne-am fi asteptat. Astfel, doar 14% dintre bogatii Americii (cei 1% bogati care au atras furia multimii) provin din sectorul financiar.

Dintre bogatii Americii, 30% sunt executivii din alte sectoare ale industriei, 16% sunt medici de top, iar 8% avocati, informeaza Yahoo Finance.

Cei 1% nu au ramas neatinsi de problemele economice. Daca pragul de intrare in clubul select al celor mai instariti oameni din SUA era, in 2007, un salariu anual de 424 de mii de dolari, astazi a coborat la 343.927 de dolari, fapt cauzat de caderea burselor.

Numarul bancherilor din esalonul de elita s-ar putea micsora din cauza castigurilor moderate din acest an. O mare parte dintre acestia vor duce acasa sume mai mici decat anul trecut, iar bonusurile vor scadea cu 40%.

Desigur, bancherii americani nu sunt demni de mila, pentru ca media salariilor din domeniul financiar este de 311.000 de dolari, mult peste media veniturilor americanilor de rand.

Protestele de pe Wall Street au inceput la jumatatea lunii septembrie si s-au raspandit in mai multe orase din lume. Oamenii au iesit in strada sub sloganul "Noi suntem cei 99%", referindu-se la marile diferente dintre bogatii care reprezinta 1% si restul populatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste wall street, #ocuparea Wall Street, #bogati America , #USA