Ce le-a spus Barack Obama americanilor, in discursul de dupa juramant

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 08:46
1658 citiri
Ce le-a spus Barack Obama americanilor, in discursul de dupa juramant

Presedintele SUA, Barack Obama, a lansat, in discursul de investitura, un apel la coeziune adresat poporului american, informeaza AFP.

Barack Obama s-a angajat, in fata cetatenilor americani, sa mentina "aliantele puternice" in intreaga lume si sa consolideze institutiile americane.

"Nimeni nu doreste mai mult pacea in lume decat natiunea cea mai puternica", a spus Obama, promitand sa "sustina democratia in Asia, Africa, America de Sud si Orientul Mijlociu".

"Noi, poporul, credem in continuare ca o securitate permanenta si o pace durabila nu necesita un razboi continuu. Vom face dovada de curaj si vom incerca sa rezolvam conflictele cu alte tari in mod pasnic, dar nu pentru ca suntem naivi in fata conflictelor cu care ne confruntam, ci pentru ca dialogul permite eliminarea suspiciunilor si temerilor", a spus Obama.

"Vom actiona fata de amenintarea schimbarilor climatice, avand in minte gandul ca lipsa unei actiuni ar fi o tradare a copiilor nostri si a generatiilor urmatoare", a continuat Obama.

Barack Obama a cerut actiuni pentru reforma imigratiei, pentru protejarea drepturilor minoritatilor sexuale si pentru diminuarea incidentelor violente provocate cu arme de foc.

"Calatoria noastra nu se va fi terminat pana cand nu vom gasi cele mai bune mijloace de primire a imigrantilor plini de speranta care vad Statele Unite ca fiind tara tuturor posibilitatilor. (...) Calatoria noastra nu se va fi incheiat pana cand copiii nostri nu vor sti ca sunt protejati de rau", a adaugat Obama, mentionand atacul de la Newtown.

"Acum, ne asteapta deciziile si nu putem intarzia", a incheiat presedintele SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Barack Obama discurs investitura, #Barack Obama discurs alegere presedinte, #Barack Obama discurs juramant , #USA