Boeing construieste taxiuri spatiale

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 10:45
1686 citiri
Boeing construieste taxiuri spatiale
Taxi spatial

Boeing planuieste sa construiasca taxiuri spatiale intr-un hangar prafuit de procesare a navetelor NASA. Compania a ajuns la o intelegere cu Centrul Spatial Florida, a agentie de stat care lucreaza la dezvoltarea industriei spatiale in Florida. Centrul va inchiria Boeing Hangarul Nr. 3, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Susan Wells.

Aceasta spune ca mai multe detalii despre contractul dintre Boeing si NASA vor fi facute publice luni. Surse apropiate discutiilor spun ca Boeing se va centra pe productia de taxiuri spatiale, relateaza CNBC.

Centrul Spatial Kennedy lucreaza la un plan pentru restructuarea unui port spatial care, pe langa faptul ca va asigura suport viitoarei flote NASA, va gazdui clienti comerciali si militari.

Boeing este una dintre cele patru companii pe care NASA le sponsorizeaza pentru a dezvolta navete spatiale care vor transporta astronauti pe Statia Spatiala Internationala. Aceasta statie este un proiect de 100 de miliarde de dolari, realizat prin colaborarea a 16 state. Statia orbiteaza la 380 de kilometri deasupra Pamantului.

Dupa retragerea din aceasta vara a navetelor spatiale ale NASA, SUA s-au trezit dependente de Rusia pentru transportul astronautilor pe statia orbitala. Pentru acest serviciu, Statele Unite platesc aproximativ 350 de milioane de dolari pe an.

NASA spera sa poata utiliza serviciile de transport a companiilor americane in maxim cinci ani.

Taxiul spatial propus de Boeing este o capsula cu sapte locuri, numita CST-100, care se va lansa de pe racheta Atals 5.

NASA a cheltuit 388 de milioane de dolari pentru a sprijini dezvoltarea navelor spatiale pentru calatori. Boeing a castigat 18 milioane de dolari in prima runda de finantare a programului si 92,3 milioane de dolari in cea de-a doua faza, care se desfasoara in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nasa, #boeing, #taxi spatial, #astronauti, #program spatial , #USA