Bloomberg va fi urmat de Bill de Blasio la conducerea New York-ului

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 09:21
1093 citiri
Bloomberg va fi urmat de Bill de Blasio la conducerea New York-ului
Bill de Blasio va conduce New York-ul din 2014

Democratul Bill de Blasio a fost ales fara dificultate marti primar al New York-ului, potrivit mass-media americane.

"Multumesc New York City", a postat pe Twitter campania sa, la scurt timp dupa inchiderea sectiilor de votare, cu o fotografie a lui De Blasio, a sotiei sale si celor doi copii ai lor metisi.

De Blasio ii va succeda miliardarului Michael Bloomberg la 1 ianuarie, aminteste AFP. Bloomberg nu a fost eligibil pentru a candida la un nou mandat, acesta servind in aceasta functie deja pentru trei mandate.

Bill de Blasio, un italo-american de 52 de ani casatorit cu o afro-americana, cu idei solid ancorate la stanga, l-a zdrobit pe adversarul sau republican Joe Lhota, potrivit rezultatelor preliminare oferite de mass-media americana.

De Blasio se defineste ca un politician apropiat social-democratiei europene, iar printre promisiunile sale ca va face o "schimbare fundamentala" dupa cei 12 ani ai unui Bloomberg pro-business, se numara constructia a 200.000 de locuinte sociale si o crestere a impozitelor pentru cei cu venituri de peste jumatate de milion de dolari.

Sondajele il creditasera cu o victorie zdrobitoare asupra rivalului sau republican, cu o marja de 45 de puncte procentuale. O diferenta ce ii ofera lui De Blasio un mandat politic puternic, dar si un buget de circa 50 de miliarde de euro in mainile acestui politician care nu are niciun fel de experienta in administratie, nota pe de alta parte, marti, ziarul spaniol El Mundo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#primar New York, #alegeri primaria New York, #Bill Blasio New York, #Blasio primar New York , #USA