Bernanke: Fed va proteja SUA de caderea Europei

Joi, 02 Februarie 2012, ora 23:00
1585 citiri
Bernanke: Fed va proteja SUA de caderea Europei
Ben Bernanke, presedintele Rezervei Federale

Criza financiara europeana reprezinta in continuare o amenintare pentru Statele Unite, iar Rezerva Federala va face tot posibilul sa contracareze efectele asupra economiei americane, dupa cum a declarat, joi, presedintele Fed, Ben Bernanke.

Bernanke a spus Congresului ca vede semne de scadere a unora dintre investitiile nesigure in afacerile americane, inclusiv cele ale bancilor europene cu probleme, conform Reuters.com. Insa, este prea devreme pentru a spune daca Statele Unite vor fi sau nu afectate de situatia din Europa.

"Exista in continuare riscuri ca investitiile din Europa sau din restul lumii sa se dovedeasca neprofitabile si sa afecteze economia SUA", a declarat Bernanke in fata Comitetului pentru Buget a Casei Reprezentativilor.

"Mentinem un contact permanent cu autoritatile europene si vom continua sa monitorizam situatia indeaproape si sa luam toate masurile necesare pentru a proteja sistemul financiar si economia SUA", a mai spus acesta.

Berbanke a mentinut un ton rezervat legat de perspectivele Statelor Unite, in urma deciziei Fed de saptamana trecuta de a mentine ratele dobanzilor aproape de zero pana cel mai devreme la sfarsitul anului 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#criza europa, #ben bernanke fed, #rezerva federala, #criza economica, #criza financiara, #rata dobanda referinta , #USA