Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancnota de 1 dolar, pe cale sa devina amintire. De ce vor americanii sa renunte la ea

Bancnota de 1 dolar, pe cale sa devina amintire. De ce vor americanii sa renunte la ea


Americanii vor sa inlocuiasca bancnota de 1 dolar cu monezi, pentru ca se uzeaza prea repede. Productia unei monezi de 1 dolar costa 30 de centi si rezista pana la 30 de ani, in comparatie cu banconotele de aceeasi valoare care se uzeaza in cinci ani.

O agentie a Congresului SUA propune, din nou, inlocuirea in totalitate a bancnotelor de 1 dolar cu monezi, pentru a reduce costurile de productie ale statului american, potrivit CNN.

Comisia a recomandat trecerea la monezi de 1 dolar in ultimii 22 de ani si va incerca din nou intr-o audiere in Comisia pentru Servicii Financiare a Camerei Rprezentantilor, transmite Mediafax.

"Continuam sa credem ca inlocuirea bancnotei cu o moneda ar aduce un beneficiu financiar statului daca bancnota este eliminata, iar populatia bine informata", afirma unul dintre directorii agentiei, Lorelei St. James, in documente pregatite pentru audierea de joi.

Principala problema ramane insa controversa generata de aceasta propunere in randul populatiei, companiilor si chiar in cadrul Rezervei Federale.

In luna mai, Rezerva Federala detinea in seifuri monezi de 1 dolar in valoare de 1,4 miliarde de dolari, intrucat cererea pentru acestea ramane scazuta.

Trezoreria a suspendat productia de monezi in decembrie, iar in prezent mai emite doar unele editii limitate, cautate de colectionari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3232 ori