Autoritatile americane se apara: Interceptarile au prevenit "zeci" de amenintari teroriste

Joi, 13 Iunie 2013, ora 09:15
976 citiri
Autoritatile americane se apara: Interceptarile au prevenit "zeci" de amenintari teroriste

Generalul american Keith Alexander, directorul Agentiei Nationale de Securitate (NSA) a explicat miercuri Congresului american ca "zeci" de amenintari terorise au fost contracarate gratie analizei inregistrarilor telefonice ale cetatenilor americani, relateaza New York Times, in editia electronica.

Alexander a explicat ca activitatea agentiei sale a fost autorizata de Congresul american dupa atacurile de la 11 septembrie 2001.

"Ceea ce facem noi aici pentru a proteja cetatenii americani este lucrul corect", iar agentia "este extrem de mandra sa protejeze aceasta tara, libertatile si viata noastra privata", sub supravegherea Congresului si instantelor judiciare, a declarat generalul.

Pe de alta parte, Dianne Feinstein, din partea Partidului Democrat, senator de California si sef al Comisiei de Informatii din cadrul Senatului, a fost prima persoana care a dezvaluit ca datele sunt distruse in cele din urma, dupa cinci ani.

Ea a mai explicat ca anchetatorii au folost inregistrarile si in alte scopuri decat combaterea terorismului, sugerand ca aceasta baza de date ar fi putut fi folosita pentru franarea programului nuclear iranian.

Agentiile de informatii americane vor analiza de acum impactul dezvaluirilor lui Edward Snowden asupra securitatii nationale in contextul compromiterii programului de inregistrare a datelor denumit PRISM, dar si posibilitatile in care teroristii au incetat sa mai foloseasca mijloacele cunoscute de comunicatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#interceptari americani, #scandal spionaj SUA, #scandal ascultari telefoane SUA, #combatere terorism SUA , #USA