Armata SUA in alerta. Utilizarea armelor chimice in Siria, de necontestat

Marti, 27 August 2013, ora 09:36
3199 citiri
Armata SUA in alerta. Utilizarea armelor chimice in Siria, de necontestat

Secretarul american de Stat, John Kerry, a afirmat luni ca in Siria au fost folosite arme chimice, saptamana trecuta, considerand ca aceasta este o "indecenta morala" pentru care responsabilii trebuie sa raspunda.

"Arme chimice au fost folosite in Siria", a declarat Kerry presei, intr-o interventie la Washington, "este de necontestat".

"Ceea ce am vazut saptamana trecuta in Siria socheaza constiinta mondiala. Aceasta sfideaza orice cod de moralitate. Masacrul orbesc al civililor, uciderea femeilor si copiilor si trecatorilor nevinovati cu arme chimice este o indecenta morala", a declarat seful diplomatiei americane.

"Presedintele (american Barack) Obama crede ca cei care au recurs la armele cele mai atroce impotriva persoanelor celor mai vulnerabile de pe planeta trebuie sa dea socoteala", a adaugat Kerry, intr-o declaratie solemna.

Regimul de la Damasc ar fi distrus sistematic dovezile

"Nimic nu este mai grav astazi si nimic nu este mai urmarit" ca utilizarea armelor chimice, a mai spus oficialul american.

Ca si administratia americana, Kerry a acuzat regimul sirian ca a oferit anchetatorilor ONU in Siria un acces "prea tarziu pentru a fi credibil" la zona vizata de atacul din 21 august si ca a "bombardat" si "distrus sistematic dovezile" pe teren.

"Acesta nu este comportamentul unui Guvern care nu are nimic de ascuns", a adaugat el.

#atac SUA Siria, #arme chimice Siria, #razboi civil Siria , #USA