Americanii vor sa schimbe regulile Internetului: Libertatea si egalitatea utilizatorilor, amenintate

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 16:21
1989 citiri
Americanii vor sa schimbe regulile Internetului: Libertatea si egalitatea utilizatorilor, amenintate

Comisia Federala de Comunicatii a SUA a anuntat ca are pregatite noi norme pentru reglementarea accesului la Internet. Mai exact, noile norme ar permite companiilor sa plateasca pentru furnizarea clientilor de servicii de inalta calitate si fara reducerea vitezei de transfer.

De exemplu, o companie, cum este Netflix, ar putea plati un furnizor de Internet pentru a se asigura ca fluxuri sale video sunt receptionate fara probleme de clienti, conform Business Insider/a>.

In noile norme ale autoritatii americane se arata ca furnizorii de servicii de internet in banda larga ar trebui sa actioneze "rezonabil din punct de vedere comercial". De asemenea, se arata ca furnizorii de internet nu vor putea sa restrictioneze accesul companiilor care nu platesc pentru un astfel de acces direct.

Noile norme ar favoriza marii furnizori de continut

Dupa cum subliniaza The Wall Street Journal, companiile care se bazeaza pe conexiuni de banda larga, cum ar fi Netflix, ESPN sau Skype, vor putea sa plateasca furnizorii pentru a se asigura ca tot continutul ajunge la clienti fara intrerupere si la calitate maxima.

Aceasta este o schimbare completa a pozitiei FCC pe tema neutralitatii retelei, autoritatea sustinand, pana acum, ca toti utilizatorii ar trebui sa aiba acces egal la Internet, iar furnizorii de continut nu ar trebui sa fie discriminati in transmiterea serviciilor catre clienti.

FCC a cerut furnizoriilor de servicii de banda larga sa trateze traficul pe internet in mod egal, indiferent de continut si nu limiteze sau sa promoveze anumite site-uri sau servicii pe care le detin, in defavoarea celor ale concurentilor.

Jucatorii din piata si autoritatile americane care sunt in favoarea neutralitatii retelei s-ar opune, cel mai probabil, acestor noi reglementari propuse, deoarece favorizeaza companiile puternice, care pot plati pentru accesul direct la consumatori.

FCC a negat ca va fi o "schimbare de directie in politica", si a precizat ca informatiile sunt total eronate.

#internet sua, #norme trafic internet, #reglementare sua , #USA