Americanii vor economisi peste 1,5 miliarde de dolari prin disponibilizari la Aparare

Joi, 18 Iulie 2013, ora 08:59
1086 citiri
Americanii vor economisi peste 1,5 miliarde de dolari prin disponibilizari la Aparare

Seful Pentagonului, Chuck Hagel, intentioneaza sa reduca cu 20% fondurile alocate statului sau major, Biroul Secretarului Apararii (ODS), precum si bugetul statului major interarme si cel destinat fiecarei ramuri a armatei, a anuntat Pentagonul.

Aceste reduceri, care ar trebui sa aiba loc in perioada 2015-2019, ar permite economisirea unei sume intre 1,5 si 2 miliarde de euro, a afirmat intr-un comunicat purtatorul de cuvant al Pentagonului, George Little, potrivit AFP.

ODS reuneste toate echipele civile si militare, responsabilii insarcinati cu gestionarea bugetelor destinate achizitiei de materiale si cei insarcinati cu chestiuni strategice, politice sau de sanatate.

Numarul locurilor de munca reduse ca urmare a acestei taieri de 20% va fi stabilit ulterior, a precizat purtatorul de cuvant.

ODS este format din aproximativ 2.000 de militari si civili, in timp ce statul major interarme, condus de generalul Martin Dempsey, are peste 4.000 de angajati.

In total, Ministerul Apararii are circa 1,4 milioane de militari activi si 700.000 de civili. Numarul doi al Pentagonului, Ash Carter, a anuntat deja in mai o reducere a personalului civil intre "5 si 6%" in cursul urmatorilor cinci ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget Aparare SUA, #reduceri fonduri Pentagon, #reduceri cheltuieli Armata SUA , #USA