Americanii evazionisti, somati sa-si dezvaluie fondurile secrete

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 22:16
1168 citiri
Americanii evazionisti, somati sa-si dezvaluie fondurile secrete

Americanii bogati care au eludat fiscul prin intermediul unor conturi secrete in strainatate au la dispozitie circa o saptamana pentru a intra intr-un program de amnistie condus de serviciul pentru colectarea impozitelor, Internal Revenue Service (IRS).

Cetatenii americani care detin active nedeclarate in paradisuri fiscale precum Elvetia au termen pana la 23 septembrie sa isi dezvaluie fondurile, sa plateasca o amenda si sa evite acuzatii penale. Dupa expirarea acestui termen, evazionistii depistati ar putea fi judecati penal.

IRS anticipeaza ca va depista in curand evazionisti bogati, in conditiile in care banca elvetiana UBS a acceptat sa ii comunice numele a circa 4.450 de detinatori de conturi secrete. "Este cea mai buna sansa sa obtii un tratament mai indulgent.

Daca ai ascuns in Elvetia 50 de milioane de dolari, nu vrei sa astepti un an, in teroare, pentru a vedea daca esti pe lista celor 4.500 de persoane", a declarat Evan Stewart, avocat la compania de avocatura Zuckerman Spaeder.

IRS a precizat ca, intr-o singura saptamana din luna iulie, circa 400 de persoane au intrat in programul de amnistie , de patru ori mai multi decat in intreg anul 2008. Institutia nu a precizat numarul total al persoanelor care s-au inscris in acest program.

#usa, #evaziune, #fonduri, #secrete , #USA