Air Force a lansat cel de-al patrulea satelit de comunicatii

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 21:57
1169 citiri
Air Force a lansat cel de-al patrulea satelit de comunicatii

Air Force a lansat, vineri, un nou satelit de comunicatii in orbita, fiind prima lansare majora in spatiul american, din acest an.

SatelitulS-4, construit de catre Boeing, valoreaza 464 milioane de dolari si este al patrulea satelit dintr-o constelatie in continua crestere de sateliti de mare capacitate, ce furnizeaza informatii tactice spre si dinspre fortele de pe sol, precum si informatii si imagini preluate de la releurile de supraveghere a spatiului aerian, scrie Foxnews.

Noii sateliti, aflati acum in spatiu, pot furniza de zece ori mai multe informatii decat sistemul precedent, au declarat constructorii de la Boeing.

"E un sentiment minunat sa vezi lansarea acestui al patrulea satelit, mai ales, stiind cat de importanta este o constelatie pentru trupele noastre de pe teren. Satelitul WGS-4 reprezinta un mare pas inainte pentru natiunea noastra", a declarat capitanul Tim Trimailo de la Air Force.

Sistemul WGS al sateliului este singura retea militara de comunicatii a SUA, capabil sa furnizeze simultand comunicatii pe banda Ka si X, in plus oferind si servicii multicast pentru trupele plecate in misiune.

Primul satelit WGS a fost lansat in 2007, alte doua fiind lansate in 2009, WGS-5 si 6, urmand sa fie lansate in 2013, au declarat surse de la Boeing.

In plus, Air Force a facut deja comanda, in septembrie 2011, pentru un alt satelit de la Boeing, WGS-7, in timp ce tranzactia de 673 de milioane de dolari, privind satelitii WGS-8 si WGS-9 se afla inca in proces de negociere.

#satelit Air Force, #satelit Boeing, #satelit WGS, #satelit comunicatii militare , #USA