Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ungaria vrea sa incheie un acord cu FMI in mai

Ungaria vrea sa incheie un acord cu FMI in mai


Ungaria va incepe discutiile cu UE si FMI in vederea acordarii unui imprumut, la inceputul lunii martie, si va ajunge la o intelegere cel mai probabil in luna mai.

Statul are nevoie de un suport financiar pentru a-si pastra accesul pe piata de finantare si a evita o criza a datoriilor, potrivit Reuters.

Guvernul si Fondul Monetar International (FMI) au teluri comune, cum ar fi atingerea unui nivel sustenabil al datoriilor, stabilitatea fiscala si crearea conditiilor pentru crestere economica, dupa cum a declarat Antal Rogan, seful comisiei economice din parlamentul ungar.

"Sunt sigur ca putem ajunge la o intelegere cu FMI pana la mijlocul celui de-al doilea trimestru al anului", a declarat Rogan.

Guvernul Conservator, care a ajuns la conducerea Ungariei in 2010, a atras critici din partea comunitatii internationale in urma introducerii unui set de masuri care a amenintat independenta media, a sistemului judiciar si a bancii centrale.

La mijlocul lunii ianuarie, Comisia Europeana i-a dat statului un termen de o luna pentru a raspunde temerilor legate de legislatia care ameninta independenta bancii centrale si de alte doua legi care forteaza judecatorii sa se pensioneze si sa lase autoritatile de protejare a datelor vulnerabile in fata interferentelor politice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1126 ori