Ungaria vrea ca UE sa scuteasca de TVA importurile de masti si ventilatoare medicale

Joi, 26 Martie 2020, ora 15:15
115794 citiri
Ungaria vrea ca UE sa scuteasca de TVA importurile de masti si ventilatoare medicale
Foto: Pixabay

Guvernul ungar va cere Bruxelles-ului sa scuteasca de la plata Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) importurile de masti chirugicale, ventilatoare si alte echipamente medicale utilizate pentru protectia impotriva coronavirusului, a declarat joi secretarul de stat la Ministerul ungar de Finante, Norbert Izer, transmite MTI.

Oficialul citat a adaugat ca aceasta scutire se va aplica doar produselor care vor fi distribuite gratuit. Guvernul ungar este hotarat sa distribuie produse de productie "catre cel mai mare numar posibil de persoane si, daca este posibil, fara taxe", a adaugat secretarul de stat.

Mastile chirugicale importate din tarile terte sunt supuse unei taxe cuprinsa intre 6,3 si 12%, in functie de materialul din care sunt fabricate, la care se adauga TVA, a precizat Norbert Izer, adaugand ca o decizie din partea Comisiei Europene ar putea fi luata pana la finele saptamanii.

Norbert Izer a mai spus ca Uniunea Europeana si-a majorat productia de masti si respiratoare insa cresterea cererii va impune probabil facilitarea importurilor din afara blocului comunitar.

#scutire TVA masti medicale, #scutire TVA ventilatoare mdicale , #Ungaria