Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ungaria va mentine dobanda de referinta neschimbata, spun analistii

Ungaria va mentine dobanda de referinta neschimbata, spun analistii

Banca Centrala a Ungariei nu va reduce rata dobanzii de referinta, la reuniunea de luni a Consiliului de politica monetara. Aceasta este previziunea celor mai multi analisti chestionati de cotidianul Nepszava, citat de MTI.

Consiliul nu va reduce rata de la valoarea actuala de 8 procente, au declarat analistii Daniel Bebesy de la CIB Bank si Gergely Suppan de la Takarekbank. Ambii analisti au invocat cresterea salariala peste estimari ca motiv pentru mentinerea ratei.

Dupa 12 luni de crestere a salariilor de 10,5 la suta, din februarie, a venit cresterea de 11,6 procente din luna martie, acest fapt majorand riscurile inflationiste.

Ceea ce este neclar este daca datele reflecta cresterea reala a salariilor, mai ales pe cea din sectoarele de constructii si ale comertului cu amanuntul. Legislatia recenta insista asupra inaspririi sanctiunilor asupra nedeclararii salariilor reale.

Mai devreme, Reuters a raportat ca 15 din 26 de analisti chestionati au estimat pastrarea ratei in timp ce alti 10 analisti au fost pentru o reducere cu 0,25 la suta a ratei.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 725 ori