Ungaria pompeaza miliarde sa relanseze creditarea

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 08:29
1436 citiri
Ungaria pompeaza miliarde sa relanseze creditarea

Banca centrala din Ungaria va lansa un program de 500 miliarde de forinti (2,1 miliarde dolari) in vederea stimularii creditorii, ca masura de sustinere a redresarii economice, si intentioneaza sa foloseasca rezervele valutare pentru reducerea datoriilor externe pe termen scurt ale tarii.

Presedintele bancii centrale, Gyorgy Matolcsy, a declarat joi ca institutia ar putea reduce rezervele valutare cu circa 10%.

Totodata, un plan pe trei luni va include furnizarea a 250 de miliarde de forinti bancilor, fara dobanda, pentru sustinerea creditarii companiilor. O suma egala va fi destinata companiilor, in scopul refinantarii in forinti a imprumuturilor in valuta, transmite Bloomberg.

Noul presedinte al bancii centrale a impus masuri draconice in trecut

Matolcsy a devenit presedinte al bancii centrale luna trecuta. In calitate de ministru al Economiei, Matolcsy a impus bancilor cea mai mare taxa din Europa, masura care a contribuit la intrarea Ungariei in recesiune pentru a doua oara in patru ani.

El a criticat fosta conducere a bancii centrale pentru ca nu a sustinut suficient cresterea economica.

Bancile centrale din intreaga lume cauta solutii de stimulare a cresterii economice.

Banca Centrala Europeana este gata sa reduca dobanda de politica monetara daca situatia economica din zona euro se va inrautati si analizeaza masuri suplimentare de stimulare, a declarat joi presedintele institutiei, Mario Draghi.

Banca Japoniei a dublat tot joi achizitiile lunare de obligatiuni, ca parte a strategiei de a pune capat stagnarii economiei din ultimii 20 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ungaria creditare, #Ungaria credite companii, #Banca Nationala Ungaria , #Ungaria