Ungaria este din nou in recesiune

Marti, 14 August 2012, ora 14:15
1456 citiri
Ungaria este din nou in recesiune

Economia ungara este pentru a doua oara in recesiune in ultimii patru ani, chiar inainte de reluarea negocierilor pentru un program cu Fondul Monetar International.

Produsul Intern Brut al Ungariei a inregistrat o contractie de 0,2% in trimestrul al doilea al acestui an fata de trimestrul percedent. In primul trimestru din 2012, contractia economiei Ungariei a fost de 1%, potrivit datelor preliminare publicate marti de Oficiul central de statistica (KSH).

In ritm anual, economia ungara a inregistrat o contractie de 1,2% in trimestrul al doilea, similara cu cea inregistrata in primul trimestru, transmite Bloomberg.

Este al doilea trimestru consecutiv de crestere economica trimestriala negativa, ceea ce inseamna ca Ungaria indeplineste conditia tehnica a recesiunii.

Potrivit KSH, "o stagnare s-a inregistrat in aproape jumatate din industriile economiei nationale".

Oficialii Ministerului ungar al Economiei au declarat ca aceasta stagnare nu este surprinzatoare, tinand cont de faptul ca pietele de export ale Ungariei au incetinit.

In luna iulie a acestui an, dupa sapte luni de amanari, Ungaria a reluat discutiile cu Fondul Monetar International si Uniunea Europeana pentru un program de sprijin de aproximativ 15 miliarde de de euro destinat reducerii costurilor de finantare si protejarii fata de riscurile de contagiune a crizei datoriilor din zona euro.

Ungaria se pune impotriva FMI

Ungaria ar putea semna un acord de tip preventiv cu FMI

Bancile din Ungaria au inchis 94 de filiale in 2012

#Ungaria recesiune, #Ungaria PIB 2012, #contractie economie Ungaria, #Ungaria negocieri FMI , #Ungaria