Ungaria are putine sanse sa intre in anticamera zonei euro

Joi, 05 Martie 2009, ora 10:39
1013 citiri
Ungaria are putine sanse sa intre in anticamera zonei euro

Evolutia volatila a forintului scade sansele intrarii Ungariei in ERM-2, anticamera zonei euro, a spus guvernatorul bancii centrale a Ungariei, Andras Simor, scrie Reuters.

 

 

Oficialul a subliniat ca o crestere a datoriilor publice trebuie oprita, ceea ce va fi posibil numai daca bugetul va inregistra un excedent sau daca potentialul de crestere a economiei ungare va fi amplificat.

Simor a spus ca Banca Centrala Europeana (BCE) si membrii zonei euro vor fi de acord cu intrarea Ungariei in ERM-2 daca vor vedea ca exista sanse serioase ca rata de schimb a forintului fata de euro sa se incadreze in banda de fluctuatii ceruta de anticamera zonei euro.

Forintul s-a depreciat in timpul schimburilor matinale de miercuri pana la un nou minim record fata de euro si pana la cel mai mic nivel din ultimii 6 ani si jumatate in fata dolarului, arata Portfolio.

Forintul s-a depreciat pana la 312 forinti/euro in numai cateva minute, de la 307,50 unitati/euro, pentru a mai recupera apoi pana la 310 forinti.

In fata monedei americane, forintul s-a depreciat pana la 249 forinti/dolar, de la 245 unitati/dolar. Totodata, acesta s-a apreciat in fata francului elvetian la 211 forinti, de la 208 forinti.

#Ungaria, #zona euro, #banca , #Ungaria