Ungaria are nevoie de o plasa de siguranta, nu de un imprumut extern

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 20:21
1025 citiri
Ungaria are nevoie de o plasa de siguranta, nu de un imprumut extern

Guvernul ungar spera sa poata imprumuta 15-20 de miliarde de euro de la FMI si UE, pe o perioada de pana la 3 sau 4 ani, cu accesarea fondurilor ca solutie de urgenta.

Budapesta anticupeaza finalizarea discutiilor cu FMI si UE pana la sfarsitul lunii ianuarie, a declarat secretarul de stat, Mihaly Varga intr-un interviu acordat site-ului origo.hu, informeaza Realitatea.net.

Acesta a adaugat ca pachetul final va fi decis in functie de conditiile de pe pietele obligatiunilor, care sunt extrem de volatile.

De asemenea, Mihaly Varga a precizat ca Ungaria ar putea apela la un imprumut mai mic, in cazul in care decide ca este nevoie de ajutorul FMI doar pe termen scurt, adaugand ca Ungaria are nevoie de o plasa de siguranta, nu de un imprumut extern.

La sfarsitul lui noiembrie, Ungaria a rambursat 2 miliarde de euro din fondurile accesate in cadrul acordului din 2008, iar urmatoarea plata, in valoare de 960 de milioane de euro, e scadenta la sfarsitul primului trimestru. In aceste conditii, Ungaria sta bine pana in martie, fiind vorba de o vulnerabilitate temporara, cauzata de datoria ridicata, considera Varga.

#Ungaria imprumut FMI, #Ungaria Mihaly Varga, #Ungaria FMI , #Ungaria