Ungaria ar putea semna un acord de tip preventiv cu FMI

Luni, 30 Iulie 2012, ora 16:42
1710 citiri
Ungaria ar putea semna un acord de tip preventiv cu FMI

FMI ar putea acorda Ungariei un imprumut similar celui obtinut de Romania in martie 2011, in urma unui acord de tip preventiv.

FMI a anuntat ca va negocia cu Ungaria un acord standby, dar a admis ca tara va trata creditul ca fiind unul de tip preventiv.

In iunie, seful echipei ungare de negociere cu FMI, Mihaly Varga, declara ca Ungaria se asteapta sa semneze un acord cu creditorii internationali in valoare de 15 miliarde de euro pana la finele lunii octombrie, cel mai tarziu. Mihaly Varga a subliniat atunci ca Ungaria vizeaza o linie flexibila de credit, similara cu cea pe care o are Polonia, mai degraba decat un acord de tip preventiv, cum are Romania, a anuntat luni publicatia maghiara "Nepszabadsag".

Saptamana trecuta, Banca Nationala a Ungariei a amanat reducerea dobanzii de referinta, cea mai mare din Europa, optand pentru prudenta pe fondul temerilor privind inflatia si posibilele intarzieri in ceea ce priveste discutiile despre imprumutul acordat de Fondul Monetar International si Uniunea Europeana.

Ungaria se pune impotriva FMI

#FMI acord Ungaria, #FMI imprumut Ungaria, #FMI negocieri Ungaria , #Ungaria