Ungaria ar putea fi nevoita sa plece capul in fata FMI - analisti

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 09:21
1338 citiri
Ungaria ar putea fi nevoita sa plece capul in fata FMI - analisti

Ungaria ar putea fi nevoita sa isi schimbe pozitia autoritara in ceea ce priveste condiile impuse in fata Fondului Monetar International, daca doreste sa primeasca ajutorul financiar, sunt de parere economistii de la Barclays, Goldman Sachs si Capital Economics.

Prim ministrul ungar, Viktor Orban a abandonat saptamana trecuta politica tarii prin care se evita cu orice pret creditorul international, cerand ajutorul FMI, dupa ce Standard & Poor's ameninta sa retrogradeze datoria Ungariei la nivel de "junk", scrie Blomberg.

Forintul, moneda ungara, a reactionat la aceasta schimbare, inregistrand un minim record.

Agitatia de pe piete l-ar putea forta pe Orban sa renunte la insistentele sale de a obtine o intelegere cu FMI care sa nu afecteze suveranitatea economica a tarii, este de parere Christian Keller, economist la Barclays Capital.

"Acest lucru pare sa creeze un conflict intre ceea ce isi doreste Ungaria si ceea ce este cu adevarat posibil. Ungaria se confrunta cu provocari serioase de finantare", spune Keller.

Forintul a pierdut 13% in fata euro din 30 iunie pana acum. Din momentul in care guvernul a anuntat ca va incepe discutiile cu FMI, moneda a castigat 2,8 procente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI Ungaria, #conditii Ungaria FMI, #creditare Ungaria , #Ungaria