Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ungaria a intrat in recesiune in al patrulea trimestru din 2008

Ungaria a intrat in recesiune in al patrulea trimestru din 2008

Ungaria a intrat in recesiune in al patrulea trimestru din 2008, dupa ce produsul intern brut (PIB) s-a comprimat cu 0,1%, fata de trimestrul anterior si cu o rata anuala de 2%, potrivit Biroului Central de Statistica (KSH), relateaza Reuters.

Acestea sunt cele mai slabe date din 1996, cand cifrele trimestriale au inceput sa fie publicate. Cifrele preliminare referitoare la scaderea din al patrulea trimestru au depasit estimarile analistilor, ce prognozasera o comprimare cu 1,3% a PIB-ului, la inceputul saptamanii.

Unele date separate, publicate tot vineri, au aratat ca inflatia anuala s-a temperat cu 3,1% in ianuarie, fata de 3,5% in decembrie, pana la cel mai mic nivel din iulie 2006, cand aceasta atinsese 3%.

Analistii chestionati de Reuters estimasera o temperare a inflatiei la 3,3%. in al treilea trimestru, PIB-ul Ungariei s-a comprimat cu 0,5%, fata de trimestrul anterior, arata datele revizuite, desi in termeni anuali acesta a crescut cu 0,8%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1337 ori
Citeste mai multe despreungaria recesiune inflatie PIB