Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ungaria a afisat in iulie un deficit comercial de 238,6 milioane euro

Ungaria a afisat in iulie un deficit comercial de 238,6 milioane euro
Ungaria a afisat in luna iulie un deficit comercial de 238,6 milioane euro, potrivit datelor preliminare, dupa un excedent de 89,7 milioane euro in iunie, a anuntat luni biroul de statistica al tarii, conform Reuters. Deficitul din iulie a depasit estimarile analistilor, de 120 milioane euro, din cadrul unui sondaj Reuters, si s-a situat de asemenea peste deficitul de 115,4 milioane euro inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior.


In primele sapte luni ale anului, balanta comerciala a Ungariei a afisat un excedent de 227 milioane euro, comparativ cu un deficit de 281 milioane euro in aceeasi perioada din 2007.Exporturile calculate in euro au crescut cu 8% in iulie, in timp ce importurile au inregistrat o crestere anuala de 10%, a mai precizat biroul de statistica.In primele sapte luni, exporturile au avansat cu 13%, iar importurile au crescut anual cu 11%.Ungaria a afisat in iulie un deficit comercial de 238,6 milioane euroUngaria a afisat in luna iulie un deficit comercial de 238,6 milioane euro, potrivit datelor preliminare, dupa un excedent de 89,7 milioane euro in iunie, a anuntat luni biroul de statistica al tarii, conform Reuters.Deficitul din iulie a depasit estimarile analistilor, de 120 milioane euro, din cadrul unui sondaj Reuters, si s-a situat de asemenea peste deficitul de 115,4 milioane euro inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior.In primele sapte luni ale anului, balanta comerciala a Ungariei a afisat un excedent de 227 milioane euro, comparativ cu un deficit de 281 milioane euro in aceeasi perioada din 2007.Exporturile calculate in euro au crescut cu 8% in iulie, in timp ce importurile au inregistrat o crestere anuala de 10%, a mai precizat biroul de statistica.In primele sapte luni, exporturile au avansat cu 13%, iar importurile au crescut anual cu 11%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 810 ori