UDMR: Romania s-ar putea inspira din masurile Ungariei de combatere a crizei

Sambata, 19 Iunie 2010, ora 16:59
1012 citiri
UDMR: Romania s-ar putea inspira din masurile Ungariei de combatere a crizei

Vicepremierul Marko Bela a declarat sambata, la Cluj, ca Romania s-ar putea inspira din masurile de austeritate adoptate de Ungaria, pentru combaterea dificultatilor economice, transmite NewsIn.

"In acest moment noi am luat masuri mult mai austere decat cele de care a fost nevoie in Ungaria, dar putem sa ne gandim sa preluam anumite solutii si din partea Ungariei.

Nu imi cereti sa ma refer la o anumita solutie, fie vorba de banci sau de alte probleme", a spus Marko la finalul unei intrevederi cu omologul sau ungar, Semjen Zsolt.

Acesta a afirmat intr-o conferinta de presa ca in cadrul intalnirilor pe care le-a avut cu oficiali guvernamentali din Bucuresti, acestia s-au aratat interesati de "sistemul fiscal de impozitare a celor care au obtinut profituri mari", respectiv de masura de impozitare cu aproape 50% a profiturilor bancilor.

Marko Bela a mai subliniat, in ceea ce priveste subiectul vehiculatei remanieri guvernamentale, ca in opinia sa nu aceasta este metoda cea mai buna de a reduce cheltuielile bugetare.

"La noi, febra remanierii apare periodic, indiferent daca suntem intr-o situatie de criza sau nu.

A trecut o jumatate de an, putem sa face un bilant al activitatii fiecarui ministru, dar cu remaniere nu rezolvam nimic, aici e vorba de masuri mult mai dure si mult mai ferme in ceea ce priveste reforma administratiei noastre.

Noi, in acesti 20 de ani, am creat o jungla a birocratiei de stat", a spus vicepremierul.

Marko a subliniat ca Guvernul agreaza externalizarea activitatii de stat prin creearea unor serii de agentii, astfel ca acum sunt ministere cu 10-15 agentii care ar putea fi desfiintate pe loc, in opinia sa.

"Eu asa inteleg regandirea structurii guvernamentale, nu ca desfiintam sau comasam vreo doua ministere.

Se poate acest lucru dar nu rezolvam nimic", a mai declarat Marko Bela, care a adaugat ca pana in prezent nu s-a pus problema remanierii in cadrul coalitiei de guvenamant.

"Nu am discutat inca in coalitie problema unei remanieri, daca cineva va ridica aceasta problema vom discuta, vom ajunge la o anumita concluzie, dar, repet, cu o remaniere nu rezolvam problemele", a conchis Marko Bela.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#udmr, # romania, # ungaria, # criza , #Ungaria