Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tratatul romano-ungar privind regimul frontierei de stat a fost semnat la Bucuresti

Tratatul romano-ungar privind regimul frontierei de stat a fost semnat la Bucuresti
Romania si Ungaria isi vor acorda asistenta reciproca in ceea ce priveste regimul frontierei de stat, in baza Tratatului privind regimul frontierei de stat, cooperarea si asistenta reciproca semnat joi, la Bucuresti, la sedinta comuna de guvern romano-ungara. Tratatul contine prevederi referitoare la cercetarea incalcarilor regimului de frontiera, masurile care se iau in cazul incalcarii acestuia, reguli privind raspunderea si despagubirea. Se prevede ca analiza aplicarii tratatului se va face din partea Romaniei, de catre Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, iar din partea Republicii Ungare, de Comandamentul National al Granicerilor.

Tratatul mai contine dispozitii privind reprimirea persoanelor, predarea-primirea animalelor domestice, a obiectelor si documentelor, la protectia datelor personale, la utilizarea apelor de frontiera, la pescuit, vanat, la activitati economice si la protectia mediului in apropierea frontierei de stat.

La data intrarii in vigoare a Tratatului, isi inceteaza valabilitatea capitolele I si III-VI ale Acordului intre Guvernul Republicii Socialiste Romania si Guvernul Republicii Populare Ungare, privind regimul frontierei de stat romano-ungare, colaborarea si asistenta mutuala in probleme de frontiera, semnat la Budapesta la 28 octombrie 1983.

Tratatul a fost semnat de ministrul roman al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, si de ministrul ungar de interne, Monika Lamperth.

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 972 ori