Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a solicitat Ungariei finalizarea autostrazii Budapesta - Sezeged pana la granita

Romania a solicitat Ungariei finalizarea autostrazii Budapesta - Sezeged pana la granita

Romania a solicitat autoritatilor maghiare finalizarea constructiei autostrazii Budapesta - Szeged pana la granita cu Romania pentru asigurarea legaturii directe cu Bucurestiul din 2014, au declarat marti, pentru Agerpres, reprezentantii Ministerului Transporturilor, prezenti la sedinta comuna de guvern de la Szeged. Ungaria a finalizat Autostrada Budapesta - Szeged si are in proiect prelungirea acesteia pana in apropierea granitei, ca drum expres, autoritatile din Romania sustinand ca traficul mare justifica realizarea unei autostrazi, iar un drum expres nu ar fi suficient pentru circulatia din zona.

Autoritatile romane au solicitat finalizarea autostrazii pana la granita cu Romania, astfel incat, din 2014, cand se va finaliza autostrada Constanta - Bucuresti - Sibiu - Nadlac (de pe Coridorul IV Rutier Pan - European la nivel de autostrada), sa poata fi asigurata circulatia pe autostrada de la Bucuresti la Budapesta.

Romania si Ungaria au discutat marti, cu ocazia sedintei de guvern comune, mai multe aspecte referitoare la transportul dintre cele doua tari, respectiv realizarea unei linii feroviare de mare viteza intre Constanta si Budapesta, dar si fluidizarea transporturilor la frontiera dintre cele doua state.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3729 ori