Productia industriala din Ungaria a scazut cu 19,6% in decembrie

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 11:36
1108 citiri
Productia industriala din Ungaria a scazut cu 19,6% in decembrie

Productia industriala a Ungariei a scazut in decembrie mult mai rapid decat prevedeau analistii, pe fondul unei reduceri drastice a cererii pentru exporturi, a anuntat vineri KSH, biroul central de statistica, relateaza Reuters.

Productia a scazut in decembrie cu 19,6% fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit statisticilor preliminare neajustate, dupa o scadere cu 12% in noiembrie. Declinul a depasit cu mult estimarile analistilor, ce prevedeau o scadere de 15%, potrivit datelor Reuters.

"Nici chiar in perioada trecerii de la comunism nu am inregistrat probabil un declin atat de puternic", a declarat Miklos Schindele, statistician in cadrul KSH. "Atunci, sectoarele industriale au fost afectate pe rand, acum sunt lovite concomitent", a subliniat acesta.

Potrivit datelor ajustate la zilele lucratoare, productia a scazut in decembrie cu 23,3% de la an la an, dupa un declin de 9,9% in noiembrie. In raport cu luna precedenta, datele ajustate sezonier si la zilele lucratoare au indicat o scadere de 14,6% in decembrie, dupa o coborare de 2% in noiembrie.

#productia industriala, #exporturi, #declin, #criza , #Ungaria