OTP ar putea supravietui fara noi finantari pana la sfarsitul lui 2009

Joi, 09 Octombrie 2008, ora 09:26
1037 citiri
OTP ar putea supravietui fara noi finantari pana la sfarsitul lui 2009

Bancile din Europa Centrala sunt in faza de lupta pentru supravietuire, dar banca ungara OTP este bine plasata, astfel incat poate sa reziste turbulentelor de pe piata, a spus directorul financiar, confirmat de bancherii centrali ungari, relateaza Reuters. Criza creditelor a fortat OTP sa devina mai selectiva in creditare, dar banca are toata lichiditatea necesara sa reziste turbulentelor, a declarat miercuri directorul financiar Laszlo Urban, la o conferinta de afaceri.


"Avem lichiditate destula ca sa supravietuim si sa ne derulam bine operatiunile pana la sfarsitul lui 2009, fara sa cerem niciun cent de pe pietele de capital. OTP este una dintre cele mai bine capitalizate banci din Europa", a spus Urban.


"Nu putem furniza lichiditatea pe care o vor clientii nostri persoane juridice in calitate de credite", a precizat oficialul OTP, explicand ce inseamna "decizie de supravietuire".


"Acest lucru nu este, insa, specific pentru OTP, fiind o realitate pentru fiecare banca din regiune", a adaugat el.


"Nu avem expunere la activele toxice", a mai spus reprezentantul bancii ungare, care a adaugat ca OTP are un nivel solid de capital.


Viceguvernatorul bancii centrale a Ungariei, Julia Kiraly, a spus, de asemenea, ca OTP este bine capitalizata si lichida.