Imprimeria de Stat din Ungaria cumpara o companie romaneasca

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 00:05
1129 citiri
Imprimeria de Stat din Ungaria cumpara o companie romaneasca

Imprimeria de Stat din Ungaria a cumparat de la holdingul ungar Dijbeszedo 50% din compania GPV Mail Services din Romania, furnizor de servicii de tipografie, pentru 1,5-2,2 milioane de euro, suma finala urmand sa fie stabilita in functie de performantele financiare din acest an, informeaza Mediafax.

Finalizarea tranzactiei este asteptata cel mai tarziu la sfarsitul lunii noiembrie, dupa obtinerea acordului autoritatilor romane din domeniul concurentei, iar pretul depinde de noile contracte obtinute de GPV si de profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) pentru anul in curs, se arata intr-un comunicat al Imprimeriei ungare.

Intelegerea prevede ca Imprimeria sa preia controlul GPV, iar rezultatele companiei romanesti sa fie incorporate in raportul consolidat al acesteia.

"In ultimii doi-trei ani am analizat o duzina de posibile obiective din regiune. In afara valorii pentru actionari, tranzactia creste potentialul companiei in Europa Centrala si de Est", a spus directorul Imprimeriei, Gábor Zsámboki.

Imprimeria ungara este prezenta pe piata romaneasca din 2004, cand a infiintat compania Tipo Direct la Cluj. Compania ungara detine in prezent 50% din actiunile Tipo, iar printre actionari se gaseste si Díjbeszed? Holding.

Imprimeria ungara si Díjbeszed? au un acord strategic de colaborare privind Romania si Republica Moldova. Avand in vedere compatibilitatile tehnice ale celor doua companii din Romania, tipografia din Cluj si cea a GPV din Bucuresti ofera oportunitatea de a acoperi intreaga piata romaneasca, se arata in comunicat.

Díjbeszed? Holding controla participatia la GPV Mail Services prin intermediul filialei romanesti DBR Holding SA, care alaturi de DBR Factor IFN SA, ofera servicii de colectare a platilor pentru societatile de furnizare a utilitatilor publice, servicii conexe acestora, incluzand cumpararea creantelor existente si colectarea lor, servicii de tipografie, imprimare personalizata, respectiv solutii informatice accesorii serviciilor financiare.

GPV a avut anul trecut o cifra de afaceri de 4,23 milioane de euro, in timp ce profitul EBITDA s-a ridicat la 446.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imprimeria, #stat, #ungaria , #Ungaria